≡ Menu

Vikend paket v Šibeniku

Da bo majhna naselbina ob izlivu reke Krke v morje nekoč postala pomembno gospodarsko in turistično mesto, si je takrat redko kdo predstavljal. Šibenik je vsekakor priljubljena destinacija, zaradi mešanice zgodovine, pristne dalmatinske gostoljubnosti in možnosti številnih zabav.

Do Šibenika vas loči dobre 3 ure vožnje z vozilom, lahko pa si omislite tudi kak potovalni izlet z avtobusom.

Ne glede na letni čas prihoda v Šibenik, ne boste prikrajšani za zanimive dogodke. Razne glasbeno-kulturne dogodke boste odkrili na poljani Maršala Tita. Sprehod ob obali si popestrite z obiskom ribje restavracije ali kavarne ter občudujte velike potniške ladje v zalivu. Po ogledu katedrale sv. Jakova, si oglejte še trdnjave Mihovil, sv. Ivan in Barone. Domačini prirejajo vsakoletne srednjeveške festivale, festivale dalmatinskih klap, veliko pa je tudi raznih umetniških delavnic.

Veliko zabave in zanimivosti boste našli v turističnem kompleksu Solaris. Vodne in obvodne atrakcije, dalmatinska vas, zabaviščni park, številni lokali in nočna zabavišča. Solaris nudi nastanitve v hotelih, vilah, počitniških hišah ali apartmajih, poleti tudi v mobilnih hišicah. Zanimive apartmaje in zasebne sobe pa boste odkrili tudi v samem Šibeniku, preverite predele Grad, Meterize ali Plišac.

Vikend oddih ali daljše počitnikovanje v Šibeniku si popestrite tudi z obiskom bližnjega narodnega parka Slapovi Krke.
Booking.com